torstai 1. joulukuuta 2016

Ristipaineita


Presidenttiehdokas Trumpin yhtenä hyökkäyskohteena oli poliittisesti korrekti puhe. Hänen mielestään on naurettavaa, että esimerkiksi hyvän joulun toivotuksesta on tullut poliittisesti epäkorrektia puhetta.

Tämän päivän Mailin verkkojulkaisussa kerrotaan Englannin pääministerin kannanotosta. Siinä vaaditaan, että kristittyjen tulee voida juhlia uskonsa juhlapäiviä vapaasti ja ilman pelkoa. Aiheen vaatimukselle antoi tasa-arvokomitean raportti (Equality and Human Rights Commission). Raportti kertoo, että erilaiset organisaatiot ovat alkaneet vältellä joulu-sanan käyttöä erilaisissa tervehdyksissä.

Kirjoitusta lukiessa tuli mieleen uutinen muutaman päivän takaa. Siinä kerrottiin saksalaisessa pikkukaupungissa sijaitsevasta kaupasta, joka oli poistanut joulukoristeet myynnistä. Kauppias oli perustellut asiaa sanomalla kaupan muuttuneen muslimikaupaksi, kun kaksi kolmasosaa kaupungin väestöstä oli muslimitaustaisia.

Englannissa monet julkiset laitokset ovat kehottaneet korvaamaan joulutervehdyksen esimerkiksi ilmaisuilla ’Season’s Greetings’ tai  ’Winterval’.

Valkoisen Talon verkkosivuilla ei tietenkään puhuta joulusta. Sen sijaan puhutaan juhlapäivistä ja juhlapäivien koristeluista. Pienenä kauneusvirheenä on joulukuusi. Ilmeisesti pelkkä puusta tai kuusesta puhuminen kuulostaisi poliittisesti korrektinkin korvissa liian puisevalta. Näin ollen Valkoisessa Talossakin juhlapäivien koristeluun kuuluu myös joulukuusen koristelu.

Yhteiskunnan saattaminen poliittisesti korrektille kannalla näyttää tapahtuvan erilaisten organisaatioiden kautta: ensin julkisen vallan ja vapaan kansalaistoiminnan piirissä toimivien organisaatioiden ja seuraavassa vaiheessa kaupallisten organisaatioiden. Poliittisessa korrektiudessa on tietenkin kyse länsimaisuuteen liittyvien piirteiden häivyttämisestä. Ensimmäiseksi tulilinjalla on kristinuskon edellyttämä käyttäytyminen ja symbolit.

Mainitussa EHRC:n raportissa kerrottiin British Airwaysin matkustamohenkilökuntaan kuuluneesta henkilöstä, joka oli erotettu, koska tämä oli kieltäytynyt poistamasta kaulallaan ketjussa riippuvaa ristiä.

Valkoihoinen länsimainen ihminen voi olla poliittisesti korrekti vain näkemällä kaikkialla maanmiestensä ja –naistensa väärämielisyyttä ja vaatimalla asiaan pikaista korjausta. Myös kannattaa opetella puhumaan rakenteisiin sisältyvästä rasismista. Toimintatapana tekopyhyys on toimiva apuväline, kun pyrkii poliittisen korrektiuden mestariksi. Esimerkiksi hurskastelu Trumpin rasismilla on hyvä ensiaskel. Varmemmaksi vakuudeksi voi tunnustautua feministiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti